Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ska vi vakna


Någonstans har det blivit fel

Varför har vi politiker som snackar så mycket skit
Stadsministern är för mig en bandit

Min kompis fick betala själv sin julfest
och sitta på en avdelning med sin personal
Så är det med folk som räddar liv
på Landstinget har dom inget val

Så säger dom att folket ska ta nya tag
Men vår gulliga Stadsministers kvinna
hon kan få ett saftigt avgångsvederlag

Det är inte avund jag skriver om
det är sanningen min vän så ser den ut
Ska vi få balans i samhället
måste sånna här galenskaper få ett slut

Alla tittelrövslickare kan börja jobba
på den fd posten tycker jag
och slicka på frimärken istället
var eviga dag

Någonstans har det blivit fel
när det \"goda livet\" bara gäller för en del
För dom som arbetar med liv
inte får betalt efter sin förmåga
Politiker har bestämt att deras
arbetsinsats är så låga

Så vänta bara när dom själva behöver vård
och ingen plats finns att få
Ja visst det glömde jag
dom tar ju privat vård då

Nej snälla Stadsministern
skicka mig en vodka absolut rent
innan det blir försent
Du har väl bra rabatt där eller hur
snacka inte om socialdemokrati
mer din filur

Som svensk är man ju snäll och kniper chäft
så länge det bara går
Sen kommer ketchup effekten
som ni säkert förstår
Att leva i demokrati är att ta ansvar för varandra
Inte skicka iväg handikappade barn
så djävla illa behandlat

Ta utav alla påhittade avgångsvederlag
och ge till Rädda Barnen det kan dom få
Och låt dom som tror att dom är förmer bara gå

Oj det här blev en massa gnäll och jag som
verkligen försöker att vara snäll












Fri vers av Spirit
Läst 352 gånger
Publicerad 2006-01-27 09:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit