Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur `Astartes Mage´ utgiven 2009, på NIKITHA Förlag


Det mystiska tillståndet

Det mystiska tillståndet
liknar ingenting.

Man bara vet att man varit i kontakt
med verkligheten;
den stora upptäckten kommer
när förnuftet är tyst.

Du trodde jag kunde handla riktigt
och därför gjorde jag det.

När vi minst anar
sätter livet oss på prov
för att testa vår beredvillighet
till metamorfos.

Växandet har ett minne att bli till,
och ett medvetande.
Vi riskerar våra liv
för några ögonblick -
av något bortom ord.

Frihet kan aldrig vara en investering;
trots att den kämpar mot ljuset
från oräkneliga stjärnor
förblir den intakt,
den låtsas aldrig vara
annat än blott ett ljus.

copyright Eva Fidjeland




Fri vers av Eva Fidjeland
Läst 757 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-20 21:07



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Spännande tankar om livets mystik
2012-04-22

    Madeleine Ågren (Maduska)
"den stora upptäckten kommer
när förnuftet är tyst"
Spännande, lärande rader - allihop.
2012-04-22

  Geitekaas
Hej, det var en spännande vers! Växande, frihet, mod, mycket av det vi går igenom prövar oss och kan göra oss starkare. Vacker dikt!

/Christina
2012-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Fidjeland
Eva Fidjeland