Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Metamorfos, utgiven på NIKITHA Förlag 2007


Själens träskmarker

Själens träskmarker är
den jordmån där
livets meningsfulla ögonblick gror.

En osynlig vind drar oss in
vid födseln och lämnar oss
inte förrän själen formats
i konfrontation,
med livets inneboende avsikt.

Där i träskmarken tjänar vi mysteriet
som inte liknar något annat
man upplevt.
Uppgiften är helhet - inte godhet,
inte renhet, inte lycka;
och helhet inbegriper nerstigning
som psyket tvingar det
ovilliga jaget till.

Dit släpas vi förr eller senare
för att återställa
jordens ebb och flod


copyright Eva Fidjeland




Fri vers av Eva Fidjeland
Läst 318 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-04-21 12:16



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Din fina formulering leder mit till tanken att ingen undkommer sig själv
2012-04-22

    Madeleine Ågren (Maduska)
Intressant och gripande, läses gärna många gånger med eftertanke. Tack!
2012-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Fidjeland
Eva Fidjeland