Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ring Vodkabilen!

vi gör ingenting som är helt lagligt
för det enda som är helt lagligt är att göra ingenting
och jag vill att våra liv ska va som i en film
en film om den härliga saligheten
den saliga skitigheten åh bah
ring Vodkabilen! töm lägenheten!
kom hem till mig och lukta kvällsluft

är varken hemsk eller olycklig
därav tomheten den här tomheten
ring Vodkabilen! dom är fan inte kloka!
bah vält det ordnade systemet
skapa själva det jävla problemet
lita inte på någon
men tro för din skull på dig
allt lyser dunkar och pulserar: dansa nu
kom va med mig kom va med mig

samlade i en backe medelklassens vackraste patrask
så fucking patetiskt! så fucking fulpoetiskt!
ring Vodkabilen! det var en gång
ett samhälle som var byggt på sång
död åt politiken eliten etiken
sjung ditt as och lev med musiken
kaprifolen doftar så sällsamt i natt




Fri vers (Fri form) av ester.b
Läst 587 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-22 22:52



Bookmark and Share


  Saring
Wohoo! UNDERBART!! Vilken skön text - flyt, humor och självdistans. Jag blev just sjutton år på sommaren. igen. Hemskt och härligt, så tack för den!

"kom hem till mig och lukta kvällsluft" - så fint!
2012-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ester.b
ester.b