Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredlös

Jag är förklarad fredlös
I mitt eget land
Så jag håller mig inne
Plirar ut mot gatan
Med mina äckliga små händer
Tryckta hårt mot fönsterrutan

Ser ni mig i skogen
Ser ni mig om kvällen
Ser ni mig på marken
Ni vet hur lagen talar;
Vem som helst får straffa
Den som fötts som fredlös

Den som fångar mig får röra mig
Slita och ta sönder mig
Hålla kvar och tvinga mig
Tränga in och ut ur mig
Höja knog och kniv mot mig
Fängsla och förbjuda mig
Aga tukta straffa mig
Skära dissikera mig
Strypa och sen dumpa mig
Pilla smeka bita leka
Våldta skända mörda bränna
Det finns inget som hindrar dig

Jag är förklarad fredlös
I mitt eget land
Så jag håller mig inne
Har hört att det är säkrast
Med sån eggande gestalt

Men ser ni mig i skogen
Ser ni mig om kvällen
Ser ni mig på marken
Ni vet hur lagen talar;
Vem som helst får straffa
Den som fötts till fredlös
Ja vem som helst får straffa
Alla som är hon




Fri vers av ester.b
Läst 387 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-30 22:02



Bookmark and Share


  cilax VIP
en ruggig dikt. för faktiskt tankar till kvinnans situation lite varstans i världen.
mkt fint skrivet
2014-05-31
  > Nästa text
< Föregående

ester.b
ester.b