Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helt ärligt/Fredagskväll

Helt ärligt
Helt ärligt?
Jag tror
jag saknar dig
jag märker det inte ens själv
för det mesta
men jag saknar dig nog.

Vi brukar börja runt tio
mina vänner och jag.
Stå i mitt badrum och
trula mot spegeln
med tunga mörka ögon
och glittrande droppar av vin
på våra underläppar.

När det lider mot natt
snör vi på våra skor
sedan låser jag ytterdörren
innan vi drar
ut i kylan med värmen och
i en flaska med avsliten etikett
där har jag alla mina synder
och dom ska förbrukas ikväll.

Helt ärligt
Helt ärligt?
Då skaver det i mig.
Redan då på tunnelbanan
där jag sitter bakom uppdragna knän
och försöker svälja smaken av Crystal.
Skakiga vagn jag på skakiga ben
och kalla fingrar i hand på Camilla.

Hon säger: kom!
Och vi tar rulltrappan upp och
svänger runt hörnet bara
direkt in på klubben.
Nån gång kommer vakterna
sluta kolla mig här.
Nån gång men så långt har jag
inte hunnit.

Åh sådan värme!
Sådan len len värme.
Jag stryker mig försiktigt
mot någon i trappan
som ser mig i ögonen
och vi kommer ses
bara vi sen vi två på golvet
när DJn har tröttnat om en stund.

Helt ärligt
Helt ärligt?
Jag kan inte dansa
men vill gärna alltid för mycket.
Jag tycker om Crystal
jag gör det ändå!
Och skavsåren bränner
ja shit va det bränner.

Och så när dom bara har Shoreline kvar
då lämnar jag Camilla.
Så tar jag pojken från trappen hem
och låtsas att vi är varandras.
Jag kan göra det här intalar jag mig
fast han kysser mig alldeles för ömt.

Jag vaknar och önskar han inte var där.
Jag önskar jag gjorde det lättare för mig.
Jag undrar hur det gick för Camilla
och borde jag kräva
en förklaring från dig?
Crystal känns bittert i efterhand
men inte lika bittert som du.

Helt ärligt
Helt ärligt?
Jag tänker på dig.
Jag märker det inte ens själv för det mesta
men om natten
på klubben där älskande är
då skaver det som shit vad jag
saknar dig.




Fri vers av ester.b
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-30 22:43



Bookmark and Share


  cilax VIP
vackert skrivet
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

ester.b
ester.b