Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vårvisa i polskatakt.


Vårrapsodi

Här kommer våren med blom i håren
och glada fåglar på friarstråt.
Här har vi trasten i höga masten
som flöjtar grant på sin fina låt.

Och ifrån tallen så hör vi trallen
ifrån en bofink så pigg och kry.
Den kvittrar ständigt så högst behändigt
i sin själfulla sångrevy.

Ifrån nocken av stugetaket,
så hör vi skatans retsamma skratt.
Den skojar ofta och länge gärna
med vår grannes lurviga katt.

Men ner i bäcken där bidar näcken
sin bästa tid i sitt mörka bo,
där kan den spela på sin fela
och öva lugnt i allsköns ro.

Men bort i backen stax bakom stacken
där blommar sippor i hundratal.
Där kan vi sitta på huk och titta
på vårens under i grönan sal.

En sädesärla på stjärten vickar
med näbben pickar den fram en mask.
Den är så härlig, helt oumbärlig
vid vårens intåg, så pigg och rask.

Ifrån dammen man hör ett bludder
det är grå paddor som övar sång
och under kvällen en uv hörs hoa,
dovt och dystert på en gång.

Hängbjörkar gröna, de är så sköna
när de slår ut i sitt fulla flor.
och snart är sommar´n på väg runt hörnet
och sommarsolen så varm och stor.







Fri vers av Ove Arfwedsson
Läst 280 gånger
Publicerad 2012-03-24 17:13



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Här sjunger orden
hur gott vi har
det på jorden!
*************
2012-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson