Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelserenad

Nu spelar trasten
där från sitt bo
en pampig aria
kring stillsam ro

En hacke hackspett
han trummar på
med näbb och fot
högt mot det blå

Nu kommer tranan
från platsen öst
hon sjunger vackert
och ger oss tröst

På himlen färdas
vildgäss på rad
de spelar till våren
över land och stad

Nu kvittrar lärkan
en vårlik sång
om det som sker
efter vinter lång

En rad med svanar
på ystert vatten
förmedlar toner
om lugnt till natten

Nu sjunger näktergalen
vackrast av dem alla
när solens ljuva strålar
från himlen ses falla

Långt bortom skogen
där galen göken
med vinden dansar
en vårens fröken

Nu spelas det skönt
från fåglarnas orkester
när tidens olika tecken
förmedlar sina gester




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 506 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-26 22:38



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet en underbar
bild av våren målar du upp med
dina ord
2012-03-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint skaldat om våren. =)
2012-03-27

  Eva Helene VIP
Vackert i vårens tid! Själv hörde jag en koltrast sjunga härom kvällen.
2012-03-27

  Yrre VIP
Vilken vårbild du målar, jättefint!
2012-03-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO