Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN FOLKVANDRING



En?
Många pågår ännu
nya börjar
en del slutar
folk finner en plats
rotar sig
det gillas inte av alla

Ett krig?
Många pågår ännu
nya inleds
en del upphör
soldater stupar vid fronten
slängs i massgravar
det utreds i fredstid

Av en?
Många är det som söker
fler rotar i fall
en del ger upp
folk finner krigsförbrytare
tas till Haag
och det gillas inte av alla

Ett?
Många folk saknar land
nya vandringar inleds
en del slutar
folk finner platser
rotar sig
det
gillas inte av alla




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-27 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar