Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clowner håller huvudet högt.

 

 

Clowner ler alltid i smyg
de ler när ingen ser
för clowner ler bara på låtsas, 
när någon ser på. 

Clowner gråter inte tårar
utanpå.
Clowner håller huvudet högt,
medvetna om att de blir skrattade åt.
Så de gråter där ingen ser,
bakom masken av fel
gråter de som om ingen ser. 

Och jag skulle vilja säga,
vilja förmedla
och erkänna,
att jag aldrig kommer vara en clown.

Jag vill kunna säga att
Jag alltid står för vad jag känner,
och inte har något behov av
att gömma.

Men det vore ännu en lögn, 
men lika bra kanske det är
för jag har så många fel
att vara clown är bara
en del. 

Jag låtsas att jag inte ser den orättvisa
som omger vår värld, 
för den ger mig gåshud,
och clowner bär inte
känslor utanpå, utan
innuti där ingen ser,
förutom jag.

Och jag är trött på att skrämma mig själv.




Fri vers av entusiasm
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-29 11:46



Bookmark and Share


  Fru Intighet
Vackert, dina ord känns.

"bakom masken av fel
gråter de som om ingen ser."
2012-03-29
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm