Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror det knappt kan räknas som en dikt. Men det är en hyllning till mig själv. Efter att ha uträttat och klarat - det omöjliga


Det är värt att leva

Godmorgon världen
Jag har saknat dig så jävla mycket
Du är så fruktanstvärt vacker
Och jag är så glad
Att du kommer ihåg mig
Och inte hatar mig
För att jag glömde bort
Att andas in din skönhet

Jag levde samboskap med ångest
Det var inte trevligt
Jag for ganska illa

Ibland beskyllde jag livet
Andra gånger beskyddade jag det med mitt liv
Livet alltså.
Ingen ska få ta det ifrån mig

Och jag tappade bort så mycket av mig själv
Att min spegelbild
Blev skev
Hade så många försvarmekanismer igång
Att Freud hade fått migrän
"Det är bara livet"
Brukade jag predika för mig själv
Under många långa kalla duschar.

Och jag vet inte hur många nätter
Jag bad livet att bara ha ihjäl mig lite fortare
För det är så förjävligt
Att vara värdelös
Och veta att allt är meningslöst
Och att lämnas helt försvarlös

Och jag blir aldrig naiv igen
Men jag tror jag kan leva med det
Jag kan nog vara vacker
Fast jag inte är ung och dum längre
Nu vet jag i alla fall vad jag pratar om

Jag var inte stark nog att hindra det här

Men
- jag lärde mig att jag är modig

Och jag lärde mig
Att jag förtjänar att gå med rak rygg
Och jag lärde mig att känna igen
Andra sidor i spegeln
Än den jag vanligtvis ser

Och framför allt lärde jag mig
Att jag är den jag hoppades:
Jag är en sån som hittar tillbaka till ljuset
Och en som inte slutar tro
Inte ens på människan
Och inte ens på livet

Inte ens när det sviker




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 398 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-03-29 17:50



Bookmark and Share


    vilgot hellros
bra detta!
2012-08-15

  firefire
starkt skrivet av en stark ung vacker kvinna som vet det! lovely!
2012-04-30

  Magica VIP
Mycket bra hyllning till dig själv och livet.
Väl skrivet! Och starkt gjort! :)
2012-04-14

  Christian Eriksson
Nakna ej krystade ord, som på ett vackert sätt dansar in i ens sinne. Fint skrivet. (e
2012-03-30

  Peter Stjerngrim VIP
Detta är verkligen tvättäkta och kvalitativ poesi på synnerligen hög nivå!

Tycker om! Mycket!!!
2012-03-29
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia