Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

första apokryfen : glänsande glosors alkemi

 

 




De fyra grundläggande elementen:

glas
gräs
grus
gojs

förmå understundom
finna sina samhörigheter
med de fyra aggregationstillstånden:

glans
gräns
gammaldags
godis*

som i sin tur kunna omvandlas
till respektive bland de fyra dödssynderna:

guld
golf
glömsk
glupsk












*varvid många även vill nämna glass
ehuru emellertid
glass är en gas
som fyllts med snöglopp
och i kontakt med solljus
antar en gråtfull
glatt smeksam smak

därav talesättet:
"tårarna prillar"
eller apan lurar i vassen
förvillar sig dit han vill

vilket rakt icke alls skulle bevisas.








 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av TrollTörnTrappan VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-01 15:52



Bookmark and Share


  Tomas Söderlund
:D
Av samma stoff som legender vävas av.
2012-04-01

  Nanna X
jaha nu ska du skapa om alkemin också? göra guld av glass kanske?
glömskt gräns-gräs, är det där man glömmer bort för att gräsklipparen inte tar vid kanten av stenmuren? det är väl ändå en försumlig dödssynd?
2012-04-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP