Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överklass liv

Den moderna adeln
kan ej få nog av pengar
stekare och bratts
tar sats i stora svängar

Lunch på Operakällaren
middag på Stureplan
en flaska Gula Änkan
på en krog i gamla stan

Ett slag med klubban
på bollen som är vit
och aktietabellerna
får de förmögnas invit

En våning på Östermalm
ett palats på Lidingö
timmerstugan för jakten
vid någon Norrlandsjö

Den moderna adeln
kan ej få nog av pengar
stekare och bratts
tar sats i stora svängar

Tennisveckan i Båstad
så lyxigt ska du veta
ett femstjärnigt hotell
någonstans på Kreta

Ett fordon med stil
Lexus eller Rolls Royce
en säng från Hästens
när man ska gå till kojs

Det tränas på gymmet
på många handa sätt
en personlig tränare
känns lyxigt men rätt

Den moderna adeln
kan ej få nog av pengar
stekare och bratts
tar sats i stora svängar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 535 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-04-02 14:49



Bookmark and Share


  Magica VIP
I övrigt bra förmedlat vill jag tillägga med! :)
2012-04-22

  Magica VIP
Ja det är skrämmande att det ser ut som det gör i dagens samhälle och att vissa som redan har så mycket (för mycket) får än mer i dagens samhälle. Och så korkat att köpa hästens säng dessutom, bevisat att billigare märken är exakt lika bra! De pengarna som är mellanskillnaden här skulle de kunnat skänka en fattig person istället!!!
2012-04-22

    ej medlem längre
Ja så är det och har varit i alla tider med personer med pengar...
Snygga rim och bra flyt i texten!
2012-04-08

  anits VIP
Mycket tänkvärt och bra skrivet
2012-04-03

  Sofhia Wirström
tänkvärda rader, rader som berör. rader vi alla borde ta till oss
2012-04-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO