Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hon visade sådant mod och styrka att skoja ända in i döden, 19 år gammal, hon är en stor inspiration för mig, min fasters faster.......very långt....


Not very långt






Oakland november 1905



Faster Huldas avskedsdikt


I denna värld syns allting gå så vrångt
Mitt liv tycks ej att räcka very långt
Tänk att jag, som ej är tjugo år
Skall vissna bort uti min ungdomsvår



Jag vet, att jag nu måste lämna allt
Och har min själ åt Herren anbefallt
Sörg mig ej, ty vet jag går
Att möta Pappa och syster vår



Min kära Moder,långt ifrån mig är
O, vad jag önskar att hon vore här!
Och syskon alla, både när och fjärran
Vi mötas få en gång hos Herran






Fri vers av Christine Sabel
Läst 264 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-04-03 21:58



Bookmark and Share


  Armo
Fantastiskt känslosam och vacker. Den grep tag om mitt hjärta och lämnade mig fylld av sorg.
2012-04-04

  Eva Helene VIP
Så vackert och gripande! Tack för att du delar med dig av detta! Bokmärker för till denna vill jag återvända.
2012-04-04

    ej medlem längre
Tack för att du lde upp denna, vilken poet hon var, vilken känsla och styrka hon visade i dikten hennes, vilken tragisk sång, en underbar suck ...
2012-04-04

  anits VIP
Så sorgligt att läsa,
mycket fint skrivet
2012-04-03

  thyra
Sorglig och så fin! Var rädd om den!
2012-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Christine Sabel
Christine Sabel