Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TYCKA VAD MAN VILL


En och annan åsikt
om tiderna vi lever
där de lärda tvistar
vad är rätt och fel.

Allt annat uppenbart
att det gått träbock i
tillvarons golv
tjugofyra tolv
gått information i våld
att motorn har skurit
och godset spruckit
det mesta till Kina är sålt.

Siste man tar med sig flaggan
siste kvinna släcker ljuset
dra vad du har i gruset
tyck vad du vill
eller imbecill.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-04 10:01



Bookmark and Share


  Jaseph
Jag tycker iallafall att det här var en välformulerad dikt om
vår tids kris. Det där med "träbock i tillvarons golv/tjugofyra tolv"
var grymt bra uttryckt.
2012-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar