Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salome II

allt är smekt av läppar
lika flyktig som nuet
en förirrad svala ritar konturer på himlen
siluett fylld av dimma
klänningen vars kanter släpar i golvet
ansiktet är som uthugget i sten
fulländat

och solen hugger som kobran
giftet värmer hela kroppen
ditt ansikte är ett brandhärjat landskap
och sjukdomen prickar isär cellerna i din hud

radioaktivitet
och violett panik
andetagen som dundrar i bröstet


salome på en tron av skelett
svävar svagt upplyst av stearinet
doften av hennes skuldror
den bleka hyn
en vit ros
skrammel plast barbiedockor vargtänder

Inez i hennes knästrumpor och fladdrande sorgeband
går som en fura på trottoarerna
sprider sin könsdoft som konfetti
skrapar upp knäna varje lördag
halt av promille
enligt regelboken för destruktiva flickor

Inez och Salome
är systrar
av eld och vatten
av himmel och helvete
av dexter och sinister





Fri vers av desert star
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-04 22:52



Bookmark and Share


  cilax VIP
uj uj, vad vackert
2012-04-05
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star