Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden är en clown som dansar i ett svart hål i rymden

mitt hjärta slår sig blodigt
mot sina tunna väggar

i sitt hopplösa försök
att omsluta sig självt

bär mig
på dina axlar

dra ner mig
från min piedestal

just här
just nu

tänkte hoppa från götaälvsbron en gång
en gång var ingen gång

alltet uppstod ur intet
detta liv tjänar ingenting till
vi är utkastade här som i en exil utan återvändo

det enda verkliga problemet människan står inför är döden


döden är ingen utgång

döden är en clown som dansar i ett svart hål i rymden
och jag är hans trogna hund

gå som en blodhund där sanningen trampade






Fri vers av desert star
Läst 183 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-04 23:08



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
starkt skrivet, fortsätt!!
2012-05-05

  Christian Eriksson
döden är den sista fienden...tycker om ditt vackra sätt att formulera svåra saker på. (e
2012-04-07

  Erik H.J Hultin
Träffsäkra rader med existentialistiska undertoner, texten känns koncentrerad och mättad med tyngd, särkillt den avslutande "gå som en blodhund där sanningen trampade" är helt makalös. (och vist känar livet någonting till när man kan transformera det till sån här poesi.)
2012-04-05
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star