Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
GLAD-PÅSK!


Långfredagsafton - GLAD PÅSK






En endaste stjärna på himmelen lyser,
tror det blir kallt när natten den fryser.
Molnen de komma från östsydlig bana,
imorgon blir pulka i backen med kana.

Påskafton bjuder på trutmålad kärring,
rundfarten raggat en kranker beväring.
Kittelfröjd kokat av skivlingens spindel,
susen sa katten. Tror han fått svindel!

Nåja, sa kärringa, släpper sitt väder,
gasar med doften, och yngelbjörks näver.
Kör sedan kvasten med högspolarracet,
försten till kvarn, får ommålat facet.

Blink, blink sa stjärnan, suckade stilla,
skiter i kärring och tar mig en prilla.
Drar sedan gasen mot Blåkullas fröjder.
Iiiiihoooo, aaaaaiiiiihoooo, så glader och nöjder.





EM/2012-04-06























Fri vers av Madjori
Läst 198 gånger
Publicerad 2012-04-06 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori