Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattligt liv

Under månen står scenen
där skränar applåderna
publiken är i extas
när frosten hör musiken

Skogens härskaror
fyller de tomma salongerna
firar hov med konserten
gör skymningen i sin briljans

Tonerna viskar sig fram
tätt över de dimhöljda seglen
trädtopparnas master
spanar över fria horisonter

Då vaknar det nattliga livet
när musiken stoltserar
kanske en lyssnande skara
kan ge rofyllda tankar

Nattugglans vilda signaler
väcker insomnad kärlek
en bön för människosläktet
raljerar under stjärnorna

Där månen har passerat
får natten sin belöning
friska regndroppar
fyller nakna atmosfärer

Bänkraderna är fulla
av förväntansfulla blickar
orkestern spelar galant
för den kräsna naturen

I den nattliga idyllen
når musiken högre höjder
där frosten biter till
ges den bästa resonansen




Fri vers av ULJO
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-04-07 04:01



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert skaldat. =)
2012-05-11

  anits VIP
Vemodsvackert
2012-04-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO