Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. en saxspark i eländets nylle..




'Malheureusement', Olyckligtvis..

 

Hur länge behöver radion
dagstidningarna, TV:n

på sig

för att sänka det nyvakna sinnet
i mörker och förtvivlan

granater rakt in i oskyddat kött
utplåningshot nationer emellan

mera gatuvåld, fler våldtäkter
fler ertappade med handen i kakburken

fler äckelpoeter som kräks själsgalla
fler lögnare disproportionellt långhalsade

på mig

biter det bara 
när jag blundar för snörosen

hoppar över krokusen
nobbar scillans leende

slår dövörat till koltrasten
låtsas att tranor är Gripenplan

på dig

verkar jag kanske världsfrånvänd
men jag är vänd mot livet

 




Bunden vers (Annat versmått) av Björn Donobauer
Läst 415 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2012-04-10 10:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "UTVALDA TEXTER"!

En förnämlig text.
2012-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer