Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag blev bara luft...

Jag gick hem till goda vänner och ringde på.
De bjöd in mig och sa att de satt och tittade
på ishockeymatchen Sverige-Finland på TV och
sa till mig, sätt dig i soffan så skall vi ta in
en mugg kaffe till dig. Vi har precis bryggt nytt!

Jag satte mig ner i deras sköna soffa och de kom
med en välfylld kaffemugg och nybakta bullar till
mig. De satte sig i sina mysfåtöljer och sen hängde
vi bara på framför teven.

Då kom han och satte sig bredvid mig.
Jag visste inte att han var där hos dem nu.
De hade ingenting sagt. Så reste han lite på
kroppen och jag tänkte nu lämnar han nog soffan.
Men nix! Du lutande han sin kropp emot min men jag
tryckte tillbaka honom till sin plats med min kropp jag
ville inte sitta snett med hans tyngd mot mig. Inte hade
jag heller tid att titta på honom det hände alltför mycket
i matchen och det stod 0-0 och båda lagen var lika
starka...

Jag hänger lite framåt med huvudet över soffbordet
och håller bägge händerna i soffan och följer intensivt
matchen. Då känner jag en klapp på min hand.
Jag låtsats som om jag inte känt någonting.
Tittar inte åt hans håll. Jag följer ju matchen!

Då lyfter han upp min hand. Då ger jag upp och börjar
att klappa honom... Dricker kaffe med den ena och
klappar med den andra. När jag klappat i ett i 10 eller
är det 15 minuter, då slutar jag.

Det skulle jag inte gjort! Då ställer han sig upp i soffan!
Välter sen ner mig i en hög som om jag vore en trasa.
Som om jag fått kraft ifrån ovan föser jag undan
honom tar fatt i hans mysfilt, lyfter upp honom
lägger mysfilten över hans ansikte och bär
ut honom i hallen och lägger honom på
hallmattan. Går in och sätter mig i soffan
igen och tittar på matchen...

Då först vänder sig paret om och spänner
sina ögon i mig och säger: -Morfars hund satt
ju hos dig nyss... Vad har du gjort av med Pompe?

Då hörs tunga steg i hallen, in kommer kungspudeln
sätter sig nära paret inte en blick åt mitt håll. Och de
säger: -Men där är du ju! Och du lämnade Ewa
du gillar ju henne... Sätt dig hos henne igen!

Men den stannade kvar hos paret! Tittade inte åt
mitt håll en enda gång sen....







Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-11 16:36



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Både komiskt och så härligt.
Hundar som heter Pompe är det nog nått särskilt med.
Bra skrivet är det, du är bäst Ewa!
2012-04-12

  Eva Helene VIP
Kan tro det - hundar kan bli mycket förnärmade!
2012-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt