Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


förbjudet att svänga till vänster

Byn är mycket liten. Trafiken är enkelriktad. Strax innan vägkorsningen står förbudskylten. För att komma till västra delen av byn måste man alltså först ta svängen runt den östra delen, passera busshållplatsen och de fyra villakvarteren. Hållplatsen ligger uppe på backen. Vore sluttningen högre så skulle man få en fin vy över villorna. Nu kan man bara ana att många hus är gula, och att trädgårdarna är tämligen små.

I övrigt finns det ingenting att säga om östra delen av byn.

I västra delen av byn finns en väg, ett par hyreslängor och så byns sevärdhet: Teaterkiosken. Den är en kombinerad grillkiosk och café och den kallas så för att ägaren, Lennart, satt upp en skylt föreställande en gycklare i profil vid knuten på kiosken. Det skulle kunna vara en Harlequin, fast han liknar snarare Pantalone. Han sticker ut sin emaljerade haka med bockskägget på ett beskäftigt sätt.

Lennart ses ibland stå och hänga framför kiosken och berätta för folket om sina turnéer som skådespelare. Han är blek och fårad och klädd i svart skinnjacka. När kiosken är öppen serverar han vitkålssallad till alla rätter. Lennart gillar vitkålssallad och han är inte rädd för att sticka ut hakan och säga sin mening.

Men kiosken är oftast stängd. Lennart är väl ute på turné.




Prosa av Nanna X
Läst 497 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-13 08:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X