Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text om förändring, övergång.


Harmageddon och bortom

Brutalt ljus
sveper allt
innan smällen
Spårlös utplåning
Ljudlös isolering
utan väggar och galler
vakuum utan minsta rörelse
Intet
Utdragen
Noli me tangere
oberörbar övergivenhet
tiden lever i utanförskap
Som om någon
brett det bruna dammet
med ett ojämnt lager
sten, glas, stål
Som när hav och himmel
flyter ihop
bara andra färger
brungrå ruinmetallic
Insekterna
inte bara de berömda kackerlackorna
hårda grässtrån
gnagarna vågar sig fram
Senig brunblaskig grönska
riskminimerande däggdjur
försiktiga försök
ständigt upprepade reträtter
Så genombrottet;
en grön matta
övertar marken
livstäcket
Snart besätter myllret;
ockuperar livet
den döda marken
återbefruktad
Ny morgon
en värld
inte bra, dålig
bara rätt




Fri vers (Fri form) av matthandsome
Läst 291 gånger
Publicerad 2012-04-13 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

matthandsome