Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärlekshistoria i tre akter

Dessa ögon
Brinnande
Brännande

Betar havet
Lägger ut sina nät
Tvingar dig kvar
Nära din födokälla

Lirkar fast metkroken
I hålrummet under hakan
Tvingar din blick
Drunkna i havet

Fiskelyckan påverkas
Av tidvattnet
Ebb
Flod
Flod
Ebb

---

Dessa ögon
Brinnande
Brännande

Söker skogen
Släpper sina hundar
Tvingar dig löpa
Från dina lungor

Siktar med geväret
Mot din blodiga bål
Tvingar din blick
Förstenas som haren

Jaktsäsongen varar
Hela året om
Runt dygnets kropp
Dröm
Feber
Feber
Dröm

---

Dessa ögon
Brinnande
Brännande

Glödgar landskapet
Lösgör het intensitet
Tvingar dig fly
Din gråa feber

Blåser liv i elden
Väcker röda demoner
Tvingar din dröm
Svärtas till sot

Brandfaran består
Lättantändligheten
Övergår till flammor
Eld
Rök
Aska
Stoft

Dessa ögon
Brinnande
Brännande




Fri vers (Fri form) av matthandsome
Läst 242 gånger
Publicerad 2013-10-18 15:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

matthandsome