Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längs vägen

När skymningen faller
blir tystnaden total
hörs gör endast ljudet
av landsvägens brus

Rör sig i sommarnatten
gör ängens vackra mö
sju sorter under kudden
en av dem det är hon

Flankerar längs allén
gör hon med inlevelse
kjoltyget dansar stilla
till natthimlens musik

En brud med slöja vit
i kärlekens nyanser
bär spår av vägens vingar
till lyckosamma ord

Längs vägen tar sig livet
nog hela året om
kring sommarens skönhet
där dansar hon så bra

Violen hennes namn
det bär hon med heder
på dagen är hon stilla
men vig i nattens ro

Hon glänser i sin skönhet
vid vägen där hon står
för dag och nattflanörer
en vacker bild som få




Fri vers av ULJO
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-14 22:16



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert. =)
2012-05-02

  anits VIP
Mycket vackert skrivet
som vanligt av din penna
du målar så vackra bilder
med dina ord för mig som
läser
2012-04-15

    ej medlem längre
Vackert skaldat om en vacker blomma!
2012-04-15

  Eva Langrath VIP
Så gott att Violen korsade min väg just idag Tack
2012-04-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO