Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon

En signal från telefonen
väcker morgonlugnet
den ljusgula tapeten
bländas vid fönsterkarmen

Det ljumma vattnet
gungar i tvätt skålen
gnider morgontröttheten
ur ögonens nyfikenhet

Apelsinerna i kristallskålen
sprider sina citrusdofter
de morgontrötta katterna
spinner vid den öppna spisen

Köksbordet står dukat
med nykokt havregrynsgröt
den ny slungade honungen
glider längs matskeden

I en keramikvas bugar de
prästkragarna från ängen
plockade på promenaden
under juninattens månsken

Nybryggt Gevaliakaffe
sprider underbara aromer
i den handgjorda korgen
doftar det från rågbrödet

Morgontidningens förstasida
ligger oläst och ointressant
på den vitmålade pinnstolen
sitter meningen med livet

Kärleken gnistar i ögonen
under den nykammade luggen
det morgonvackra leendet
får mig att uppskatta dagen




Fri vers av ULJO
Läst 273 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-04-15 04:01



Bookmark and Share


  anits VIP
En vacker och kärleksfull dikt
dina ord berör
2012-04-15

  Änglaögon
Vacker vardagskärlek...
2012-04-15

  Eva Langrath VIP
Följer dina ord från början till slut och njuter av varje liten bild du skapar och ler gott åt kärlekshyllningen i sista versen
2012-04-15

  lodjuret/seglare VIP
Texten säger mig inget särskilt, men jag är glad över att du stundom skriver orimmat, då rimmat kanske skulle göra det svårare för dig och bara krångla till saker och ting. Många gånger då du skrivit rimmat har du verkligen fått till det, å andra sidan.
2012-04-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO