Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta skrev jag som ren terapi efter att ha lyssnat på en medmänniskas fasanfulla berättelse. Den var så oerhörd att jag var tvungen att hantera den genom nedtecknande. Jag har inte rört den sedan dess. Ämnet är ju alltid aktuellt med tusentals kvinnor oc


Scen

De sparkar in dörren

Släpar ut dig

din man

dina döttrar



De hugger din man

en hand

en hand till

armarna

näsan

öronen

könet

fötterna

benen

skär upp magen



Han skriker

tills de hugger av huvudet



De drar fram dig och döttrarna

sliter av er kläderna

Tvingar ner dig på

kvarlevorna av din man



De turas om i alla öppningar

Du hör att de gör detsamma

med dina döttrar



Kroppen ett enda sår

lukten, smaken, värmen

från din mans inälvor



Innan de lämnar er

skär de upp era underliv

hugger av era bröstvårtor

sparkar med tunga kängor

mot tänder, käkar och näsor

Och pissar på er där ni ligger



De är borta

Ni är kvar




Fri vers (Prosapoesi) av matthandsome
Läst 320 gånger
Publicerad 2012-04-17 14:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

matthandsome