Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Hins Anders av Anders Zorn 1904




Antipopulistisk Poesi [rimvers]

~¤~

Jag ser de sköna kvällarna
de sköna drömska kvällarna
i ett skimmer nu som då

Ja, över de djupa skogarna
över de gröna djupa skogarna
som en hägring år efter år

Jag lyssnar på gamla visa män
på visa kvinnor och på visa män
som om livet förutspår

Jag hör de fagra möerna
hör och ser de fagra möerna
på vägen där de går

*

Jag tar då fram felan strax
den gamla trädoftande felan strax
för att göra den rättvisa igen

Ja, stråken går som en pigg vårvaken lax
som en sprittande pigg vårvaken lax
över strängarna som i vattnets hem

Jag ser då solen ta sitt farväl
sitt långsamma färgrika vinterfarväl
närsom dagen blivit sen

Jag skrev den här skriften nu
den nygamla sommartrolska skriften nu
men det kunde också varit längesen

*

Ja, minns att det alltid funnits män
alltid funnits kvinnor och män
i vårt land som skrivit från rötterna av tiden

Ja, på ålderns höst kan de återse igen
på hösten kan de återse och känna igen
livets mysterium uti naturen

17 April 2012

LPW Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-04-17 22:33



Bookmark and Share


  thyra
Vackert skrivit!
2012-04-18

  Bibbi VIP
Grattis till välförtjänt placering:"MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2012-04-18

  D S
snyggt
2012-04-18

  Linda CH VIP
Absolut underbar! Sparas
2012-04-18

    ej medlem längre
Skön läsning.
2012-04-18

  Bibbi VIP
Å, vilken underbar text och fin bild.

Applåd och bokmärke.
2012-04-17
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP