Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tecken

Våren vandrar stilla
över frostlagt vatten
lämnar givna tecken
och lite ro till själen

Våren den är kommen
med smältvatten vid ån
raggsockan är utbytt
till tunna silkesstrumpor

Våren gör sitt inträde
med tranornas färd
högt vid himlavalvet
och vilan på stranden

Våren vandrar smygande
med sippornas glädje
och eldarna som brinner
till tal för tidens gång

Våren lämnar tecken
när gräset färgas grönt
sjunger ut sitt glädjerus
där den tar sin väg

Våren den tar över
från vinterns grepp
doften av krokus
ger atmosfären liv

Våren är i antågande
med kärleken i handen
glädjeruset bubblar
kring förälskelsens steg

Våren den har kommit
solen strålar skönt
nytjärad är roddbåten
och livet andas frihet




Fri vers av ULJO
Läst 255 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-21 00:33



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint. =)
2012-05-02

  anits VIP
Så vackert och hoppfullt skrivet
2012-04-21

  mare VIP
Fint diktat, ljus och hoppfull !
2012-04-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO