Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett terrordåd av en vettvilling, Breivik ska få sin prövning. Allt annat än ett livstidsstraff vore ett nederlag.


Stenansiktet

Han bar på elden
och sprängde idyllen
ett högerpolitiskt dåd
ingen kunnat ana

En massaker utan ånger
från ansiktet av sten
ett känslokallt scenario
med oskyldiga offer

En möjligheternas ö
med starka traditioner
förvandlades till spillror
ett dåd av vanvett

Han spelade på känslorna
döda och förvrängda
ett nätverk av terror
stenansiktets manifest

En blick där i rättssalen
tom och utan ånger
en mördare ska dömas
och få ett rättvist straff

Han talar om sitt verk
lugnt och metodiskt
och ler i förnöjsamhet
våldets stora härskare

Ett oberört ansikte
som vore det av sten
får sona sin handling
nu och för evig tid




Fri vers av ULJO
Läst 331 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-04-21 22:13



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
ooops!:)tvenne..jaja '''
2012-05-01

    Bodil Sandberg
Bra diktat ULJO..han bör sitta inne en låååång tid här eller där eftersom han är totalt ur sina sinnens bruk . ..men man vet aldrig inte i detta sverige slappa regler absurda lagar..permis..blir det nog..om ett par år skulle inte förvåna mej..men kan det verkligen gälla denne högerpolitiske gravt sjuka också tänker jag!!skulle inte förvåna mej om det händer om några år...då är det nog många som kommer att stanna inne.....vad är det för regler i svea lagbok..egentligen!!!

bra diktat..om stenansiktet
2012-05-01

  anits VIP
En händelse som är svår att
än idag förstå, hur en ensam
man fick en hel värld att skaka
2012-04-22

  Eva Helene VIP
Ett trauma som är svårt att omfatta och verbalisera. Väl skrivet!
2012-04-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO