Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MITT STOCKHOLM



Som en kameleont
har stan ändrat färg
och ömsat skinn.
Vad den var när jag
var barn finns ej mera kvar.
Kanske i mitt sinn.

Den har genomgått
metamorfos
inte bara en och två.
Hela tiden dag ut och in
året runt
ser jag det pågå.

Till det bättre eller inte
svårt att veta
att svara ja eller nej på.

Visst är Stockholm vackert
en högsommardag
är mälardrottningen en nymf
eller sköka vad vet jag.
I början av mitt liv hon var
vänstertrafik spårvagnar
och rivningshål en skymf.

Sen vart hon gärdesfest
vänsterrevolt almstrid
modsens stripiga hår.
Sjuttiotalets oljekris
åttiotalets yippiegris
nitti å tjugohundratalsår.

Nu tar jag mitt pick å pack
flyttar bort till lugnare plats
jag sticka stack.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-22 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar