Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönster

Var är karaktärerna i individualisternas tidsålder?
en ny identitets bitar flirtar ifrån varje skyltfönster.
Lilla människa ur vägen flytta på dej om du är för jobbig,
de transnationella företagen styr på nomadfronten.
Överklassen bor än i luftslott, medelklassen i synvillor,
där de som sliter mest fortfarande får minst inkomst.
Ironiskt som att en skola som sätter betyg före kunskap,
försöker läxa upp ungar som hjälper varandra med en fusklapp.




Fri vers av nånja
Läst 334 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-04-25 14:57



Bookmark and Share


  Dufvenberg
Helt underbar och syrlig.

Direkt. Bra fångat.
2012-05-24

  Carola Zettergren
Jepp- så ser fönstret ut, vilken utsikt...
2012-05-07

  Linnli
Träffande och aktuell samhällskritik. "Var är karaktärerna i individualisternas tidsålder?" - exakt. Ramarna är snäva, ängsligheten stor.

"En ny identitets bitar flirtar ifrån varje skyltfönster." - exakt, köp dig till den du vill bli. Har lite svårt med rytmen och flytet i den meningen, det är vid "identitets bitar" jag hakar upp mig. Är det ett ord som författaren av misstag särskrivit, tänker jag först. Nej. Det handlar om bitar av en identitet förstår jag sedan. Jag vet inte, på något sätt haltar jag till där.

Sen flyter det igen. När jag läser om "medelklassen i synvillor" känner jag ren och skär lycka - det är så bra, du har använt ordet helt genialiskt!

Jag tänker lite på Peter Tillbergs målning "Blir du lönsam lille vän?".
2012-04-26

  Inkarasilas
Fan då vilka frågor och vilka tovor det blir i håret av alla svar jag sitter och viskar till mig själv. Du är lite otäck hörru, för jag ser min egna karaktärs brister och hur jag ger drakynglen budskap att överleva till bekostnad av , ja...Ujujuj, en pamflett lite snyggt maskerad sådär att man blir helt mosig. Svidigt.
2012-04-25
  > Nästa text
< Föregående

nånja