Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturdessert i Björkarnas Hägn [rimvers]

~*~

Jag önskar jag kunde skriva varje dag utan sinnet fullt av regn
av doften det ger mot asfalten som omgärdar björkarnas hägn

jag hör hemma vid grusvägarna, lojal mot naturen med eller utan mö
hembygd tas förr som nu för givet, där jag är uppväxt, lever och skall dö

men sinnet det vill sig alltid iväg på sin egen vandring runt stigarna
runt skogarna, runt sjöarna, runt tankarna, och runt timmarna

synen av naturen är som den första upptäckten av glass som barn
ja, jag önskar jag kunde skriva solglatt med sinnet fullt av marsipan

25 April 2012

LPW Johansson

 

Ja, här dansar Kustens glada kavaljer
en svävande, gungande vals.
Och han känner när han ned emot henne ler,
en mjuk liten arm om sin hals.
Och i björkarnas hägn vandrar par efter par,
under kärlekens frågor och svar.
Ja, här dansar Kustens glada kavaljer
tills månen bak' skogen går ner.

-Lasse Dahlquist




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-25 20:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2012-05-06

  Yrre VIP
Å tycker om! Håller med om prexis allt, så bra skrivet :)
2012-04-26

  thyra
Mycket lyriskt och vackert! Fint!
2012-04-26

  edikt/Benedikte
väldigt fint!
2012-04-25
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP