Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

285. Lindblomsnektar




Var är du människa
Hur mår gamla moder jord
Hur mår syster luft och broder vatten
Jag sitter och gråter
en förtvivlans gråt

Allt som drabbar moder jord
drabbar jordens barn
Ansvaret för skapelsen är vårt
Vi bär skapelsen i vårt blod
och i våra minnen

Vi måste ge livet en chans
Våren är ung
och skimrar i ljusgröna pasteller
Bin och humlor surrar i lindkronorna
Människorna dricker solsken
med lindblomsnektar

Skaparen är inte långt borta
Vi är ett pilgrimsfolk
som färdas mot målet
Skapelsen skall befrias
förnyas




Fri vers av Maria T
Läst 302 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-04-29 17:53



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vackert och förtröstansfullt!
2012-06-16

    sajo
När man läser denna underbart skrivna text så känner man verkligen in livet i dessa ord. Gillar texten mycket.
2012-06-10

    Bodil Sandberg
Fina ljusa värmande rader
2012-05-24

  Bibbi VIP
Ljuvliga ord.
2012-05-06

  anits VIP
Underbart vackert skaldat
2012-05-01

  walborg
Tack Maria! Måtte vi alla vara en liten liten bit i denna utveckling.
2012-04-29

  poetryGirl
så vacker
2012-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T