Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man kan fråga sig vart viljan att kämpa tagit vägen?



Är det ojämlikheten som ökat
eller är det viljan till jämlikhet som minskat?


Börjar folk tröttna på
att ständigt och jämt belamras
med dåligt samvete för att vissa
anser sig vara tvungna att bråka
på grund av orättvisorna?


Oavsett vad kommer vi aldrig tillrätta med problemet
så länge föraktet för bildning och kunskap består
bland grupper som bara glassar omkring under skolåren
och skyller ifrån sig på samhällsföreträdare, sina lärare
och sina föräldrar.

Vem har sagt att det ska vara lätt?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jack E. Gladh VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-04 17:24



Bookmark and Share


  Magica VIP
Nej livet är en kamp! Inget är gratis!
2012-05-06

    ej medlem längre
Bra reflektion om klyftan som finns ute i en värld som bygger på kontroll och rädsla. Om bristen på just den där sanna kunskapen som de ödmjuka har inom sig, de som ofta blir utfrysta och ställs sist i kön i systemet i avskräckande syfte just för dem och de som kommer efter. Just för att det är den kunskapen som världen inte vill ha in bland "de sina". Dessa helighetsgossar är de mest snuskigaste skum ofta även de som livnär sig på att "förfölja" dem. De begriper inte ett dugg om tro hopp och kärlek. Avskildhet må vara nyckeln. Att greppa loss för att begripa. Finnas där för de som står en nära.
2012-05-05

  Jack E. Gladh VIP
Barn av sin tid eller...?
2012-05-04

    ej medlem längre
själv skiter jag totalt i att läsa den här.
2012-05-04

  Larz Gustafsson VIP
Själv skiter jag totalt i att engagera mig.
2012-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST