Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segelvägen till Båtskärsnäs

det är sjuhundra nautiska mil till Båtskärsnäs

och ingen segelbåt i sikte

 

vi ser havet i tre himmelssträck

låter våra vinterbleka fötter bottna i iskallt vårvatten

och känner svallvågorna

 

i en annan tid fanns här inga höghus

bara vatten och kobbar och skär

enstaka båtar och kustnära stugor

 

nu brer soldyrkare ut sig

och täcker hällarna

och på fastlandet är varje yta bebyggd

 

en liten bit ut

skärmar stillheten av öarna

och vi når vårt lugn

 

då kliver vi i båten och startar vår rutt;

Båtskärsnäs väntar tålmodigt

medan vi låter rodret styra oss

i riktning mot Seskarö

 

När vi långt senare närmar oss är det

en månad kallare än vår

och vi läppjar förstulet på solstrålarna

som vore de den första sommarens stulna kyssar

 

på durken vilar våra drömmar bland öskaren

vi tar dem med på färden och för dem i land

när land möter innanhav

om några dar

 

 © Birgitta Wäppling, 6 maj 2012

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-06 10:30



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ett i det stora hela underbart såväl språk som äventyr
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP