Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens demoner

Ovan lyktan utanför,
där dansar den sin dans.

En virvlande hypnotisör,
som söver mig i trans.

Dess mönster äro förutspått,
men ändå så spontant.

Den målar tavlans mönster grått,
men aldrig likadant.

Den rör sig som en uppskrämd katt,
och tyst som frost likväl.

En fånge som blir fri var natt,
en kropp förutan själ.

När sorgen inte finner tröst,
så bjuder den till dans.

Om dagen bor den i mitt bröst,
om natten ingenstans.




Fri vers av zallander
Läst 416 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-06 01:27



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Snyggt. =) Och härlig rytm än en gång. =)
2012-05-09

  LenaJohansson VIP
fint ihopknuten..bra
2012-05-06

    Shush
Mycket, mycket bra skrivet. Jag gillar rimmen, de känns naturliga och inte krystade.
2012-05-06

  pixter
hur underbart är inte detta att läsa?... fantastisk rytm och vackert rim.. dessutom intressant innehåll... djupt imponerad!
2012-05-06

  Anders Nordlander VIP
Mycket fint diktat!!!
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander