Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev 2007


Tågresan




Under resan är du fångad av tiden,
i dåtid, nutid, framtid och samtid.

Anhalter görs, korta o långa,
vissa tvungna för vila o utveckling,
eller för eftertanke o val.

Andra för andras skull, stopp
vare sig du vill eller inte.

Den tid som DIN resa tar
kan ej återfinnas i någon
tidtabell, bara avresan, men
inte ankomsten.

Så därför är det extra viktigt
att du själv väljer vad du
skall göra under tiden
resan pågår.

Du borde föredra att enbart se
det vackra, minnas det behagliga
tillfällena, njuta av stunden o nuet
som kommer o går.

Förtret o gammalt groll,
självömkan o martyrskap
föder ingen glädje, utan
ger dig bara smärta.

Ditt val är bara ditt, gör
därför din resa så behaglig
som möjligt, du vet ju inte
när tåget stannar?

07 12 31


Lindha




Prosa av Lindha W Gustavsson
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-06 13:21



Bookmark and Share


  Bengt VIP
Mycket klokskap i positivt och bra format!!
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson