Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Text och foto Lindha W Gustavsson Copyright ( c )


Livets prövningar

Att passera sorgen o smärtans
korridor gång efter annan sätter
spår

Det känns som att ta i ett träd
med klibbig kåda, det är svårt
att befrias från det sega envisa
kletet och det tar tid att bli det
fri


Vanmakten borrar sig långt in i
kroppens vindlingar, och man
får leta nya lösningar var gång
för att inte gå förlorad


Allt syns inte utanpå, och långt
ifrån allt kan förstås av de som
mest åkt på en räkmacka genom
livet


Bitterheten får inte ta över, men
ibland suger tanken så mycket
energi att hela kroppen skälver
av flykt, och det är inte alltid det
hjälper att hissa segel, man måste
också kunna navigera skutan


Trots olika falla ödets lotter, så
förmodar jag att vi får ”bära”
enbart det vi orkar utifrån den
kraft som vi besitter, kanhända
en naiv tanke men med en
slutledning som gör det möjligt
att MÖTA EN NY DAG!




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 368 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-20 12:58



Bookmark and Share


  Änglaögon
Så många kloka tankar i dessa vackra rader.
2018-10-21

  Johan Strömstedt
Så väl fångar du bilden av sorg och de arbete var människa står inför.
Dina realistiska och väl formulerade uppförsbackar som sorgearbetet innebär
tror jag kan hjälpa många som just nu befinner sig i den situatinen. Kanske din text också kan få de som delar ut klappar på axeln och säger att det går över att tystna. Sorg och det arbete det innebär tar tid och skall nog också så göra. Mycket fint skrivet!

2018-09-22

  Palett
Så roligt se din ’penna’ igen !!
Mycket fin text !

2018-09-22

  soligajag_1 VIP
En så fin och förstående dikt om att "orken" tar slut ibland. Kämpa vidare!! Kram
2018-09-20

  Solstrale VIP
Livet är tufft men ger man upp blir det bara tuffare och ännu svårare! Mycket bra uttryckt och fint på alla sätt! :)
2018-09-20

  Maj-Lis VIP
Vackert och sant...man orkar mer än man tror
2018-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson