Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson Copyright ( C )


Tankar i livet

Svävar bort lätt som en fjäder i tankar
minnen drömmar och önskningar
tillsammans med koltrastens tonsäkra
sång

Med ljusets hastighet far händelser
genom hjärnvindlarnas labyrinter
och skapar bilder från livets olika skeden,
som framkallar både skratt och gråt, nästan
att stundtals vara i paradiset, för att sedan
åka ner i helvetets djupa gap, där det
osynliga för andra inte kan förstås

Livet har således på detta sätt passerat
revy som i en teaterföreställning med
flera akter
Så var det, så är det – MEN hur blir det?

Vaknar upp och landar mjukt i verklighetens
NU – och undrar när sista akten börjar, eller
är det som det sägs att de som gått vilse är
de som hittar nya stigar? Kanske livets
sista föreställning har många biljetter kvar....




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 657 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-03 18:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och fin reflexion!
2017-07-21

  Änglaögon
Så många djupa och vackra tankar här...
2017-07-05

  soligajag_1 VIP
Blir alldeles stum av denna poesi som går raktin i hjärtetrakten.
Du skriver så vackert och innerligt om Livet och dess olika faser , då vi brinner ena stunden och kastas ner i detta svarta hål i nästa.
Är det sista akten som tar oss till den varmaste platsen av alla .
Bokmärker denna!! Underbar!!
2017-07-05

    ej medlem längre
Man kan undra ibland vad som väntar framför! Livet är både sorger och glädje och kommer väl att så vara även i kommande dagar.
Förhoppningsfullt slut på din fina text!
2017-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson