Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag snuddade vid sanningen

Nu har Hjärnans katakomber fallit samman
så jag petar i glöd efter flamman

Jag kan se men jag kan inte höra
Det är korsdrag från öra till öra

Friedrich Nietzsche var här i går kväll
han var väldigt finurlig och snäll

Vi kasta en blöt liten katt
över kyrktornet strax före natt

Och gick baklänges sen runt lokalen
Friedrich Nietzsche är alls inte galen

Sen kom Platon och hälsade på
han är fiffig men kan ni förstå

Hur dom ter sig bland folk gamla greker
Är det ungar i huset som leker

Fråga grann tanten mig när hon kom
Nej jag pratar med katten,vänd om

Sen smaka vi flytande kväve
och blev vänner och skakade näve

Och blåste små ringar av isen
under fläkten i köket vid spisen

Jag är gud sade Nietzsche och lipa
och slog Platon i plyte med pipa

Jag är filosofins själva fader
sade Platon så mallig och glader

Men Då började Nietzsche slå dank
der mann der mann ist krank




Fri vers av zallander
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-06 19:57



Bookmark and Share


  Nanna X
härligt umgänge med filosoferna!
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander