Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan dig & mig & oss & väggarna (Du måste förstå att det inte finns plats för detta)

Och alla mantlar du tagit av dig
Gett upp genom åren
Utspridda kring oss nu
Du är något så litet inuti stort
Slitet slutet sluten sliten
Barriärerna skakar när du rör dig
Snabbt för att visa smidigheten styrkan
Den som tydligen måste visas
Jag hör bara ditt samlade överflöd
Skaka svaja i riskabla staplar
Stilla nu snälla
Allt kan raseras här
Mellan dig och mig och oss och väggarna
Världens bräckligaste ordning

Men visst går jag rakt in vissa dagar
Vill se dig flöda
Trycker för hårt på allt du bedövat
Klippt bort retuscherat
Ser du att vi fortfarande väntar på dig?
Dessa dagar säger du ingenting
Faktiskt
Inget alls
Faktiskt
Förrän du börjar prata

Du måste förstå att min längtan
Forsar genom väggarna
Rasar
Ner på gatan
Rusar genom stan
Ut över fält och mot horisonten
Och det förstår du säkert också
Kanske dessutom djupare än andra
Men förstå då också
Att det inte finns plats för det här
Med mantlar illusioner
Det finns inte rum för alla dina barrikader
I ett hjärta ännu inte
Fullvuxet ens




Fri vers av Soluno
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-07 17:50



Bookmark and Share


    Emma Lindvall
Wow!
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Soluno