Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Verklighetens tunna slöjor berättar de sanna


Sagorna


Det var här bland
Solblekta vitsippor
Du strök oroligt
Din ljusröda skäggstubb

Lät den ovana tystnaden
Klättra upp efter björkens vithet
För att gömma sig bland de
Nyutslagna musöronen

Du skulle resa bort
Över de väldiga haven
Till det nya landet
Bort från svält och fattigdom

Kvar skulle jag stå här
Övergiven väntande
Med barnen och den
Obarmhärtiga egna döden




Fri vers av van Couver
Läst 531 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-08 00:35



Bookmark and Share


  aol
en berörande stark skrift,
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

van Couver
van Couver