Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterviken

Jag ser vinterviken frysa
den lägger sig att vila
björkens spräckliga löv
har sedan länge multnat

Den fagra fågelsången
har sänkt sina ackord
sommarens danssteg
har virvlat över ängen

Augustimånens trolskhet
som bara få kan ana
dess vitmålade fasad
har lagt sig i rofylldhet

Jag ser vinterviken andas
rimfrost vid stranden
på den sköra bryggan
ligger snöflingor på hög

Den års födda anden
simmar mellan isflaken
solnedgången sjunker
decembernatten slumrar

Snötung är grenen
vid fruset vattendrag
den bitande kylan
tar stadiga grepp

Jag ser vinterviken tina
fågelsången ljuder
i björkens kala grenar
tar livet nya former

Aprilmånens skönhet
sprider sin gåtfullhet
barfota går morgonen
mot nya dimensioner




Fri vers av ULJO
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-08 04:36



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Målande vacker poesi. =)
2012-05-09

  Eva Helene VIP
Vackert och bildrikt!
2012-05-08

  anits VIP
Så vackert som alltid målar
du dina ord till vackra bilder
där jag som läser kan se allt
som händer i din fina dikt
2012-05-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO