Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<em>Bild: Glenda Jackson som Charlotte Corday i filmversionen av Peter Weiss Marat/Sade, regi Peter Brook.</em><br>


Dansvisa för psykiatrin

 

En sådan godhjärtad, välvillig satsning!

konstruktivt led i en samhällsanpassning

för patienterna och för artister

trots att de sistnämnda har sina brister

blir de nu utskrivna här på försök

för att ge flera teaterbesök

 

Jag ville genast pröva min lyra

dansade fram på de lemmarna fyra

framför publiken på introduktionsmötet

vem kunde stoppa det härliga tonflödet

som steg ur lungorna ut ur min mun

från själva källan i vishetens brunn?

 

Särken är nytvättad, fötterna nätta

jag har så mycket för er att berätta

och jag kan sjunga och spela musiken

både för dårar och allmänpubliken

se hur jag dansar så vitstärkt och fin

mera kultur åt psykiatrin!

 

Trots att jag visade utskrivningskortet

blev jag behandlad som sköraste lortet

utbuad, utburen, alls inte ansedd

fastän jag uppvisat ansenlig dansbredd

scenografi liksom dramaturgi

blev jag förvisad, fick göra sorti

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 372 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-09 11:06



Bookmark and Share


  Gärdsmyg
Jättevacker!
2012-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X