Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


dörrkläpp

det var ett hjortron jag jagade. ett stort skärt. nu försvann det ut i köket. jag smygkikade bakom karmen och fick en glimt av den osynlige. han hade muskler som nordanvinden och försvann i samma ögonblick som min blick touchade hans underarmar. pojkflickan brottades vidare i luften och väste kom an då!

kvar i höjd med spisfläkten hängde en inbuktning i rummet. ett veck i luften. med all säkerhet en ingång till en annan dimension. jag var nära att sticka fingrarna genom hålet i ren nyfikenhet.

men iskylan varnade mig. och den vita ängeln, som svävade på hålets vänstra sida. intigheten hängde kvar som en efterklang. ett stekos av mörker.




Fri vers av Nanna X
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-11 10:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ja, den här går direkt upp i surrealism-ligan bland dina drömmar. "en inbuktning i rummet. ett veck i luften" är som vitaminer för fantasin. (Fast att hjortronet var skärt känns som effektsökeri, även om du inte kan hjälpa det...)
2012-05-11

  Doptera
där. satt. den.
2012-05-11

    ej medlem längre
jag vet inte ens vad jag skall säga. du lekar med språket- och samtidigt så äger du det, du har det lindat runt lillfingret som man säger. att kunna blanda "muskler som nordanvinden" och "min blick touchade", det har jag nog aldrig stött på, någon som kunnat.

sista meningen i den strofen känns mest, av personliga skäl. men "ett stekos av mörker"... ojojoj. tack.
2012-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X