Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sällskapsspel

Tärningar på bordet
fyrtal eller ett par
någon vinner spelet
snart så får vi svar

Bönderna på brädet
en kung och en häst
när pjäserna går rätt
du vinner allra mest

Lagt kort ligger
hjärter eller klöver
flest poäng
är allt du behöver

En gata ska köpas
och kanske ett hotell
spel om låtsaspengar
skapar inget gnäll

Bokstäver som flätor
yatzyspel med ord
hitta bästa lösningen
plockepinn på bord

Frågorna blir många
i postkodmiljonären
geniknölar gnuggas
i kunskapsatmosfären

Tärningarna är slängda
fiaspel mot mål
knuff på motståndaren
ett riktigt segervrål

Sällskapsspel ska roa
schack ska bli matt
kortspel utan allvar
ska locka glada skratt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 527 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-12 00:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Rolig läsning.
2012-05-12

  anits VIP
Härliga rader
2012-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO