Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mona Lisa

Ett vackert leende
skapat för länge sedan
en bild ur historien
från en mästares hand

En man och en pensel
blir en vacker kvinna
en stund vid staffliet
ett skapande tar form

Du vackra Mona Lisa
för många en idol
en utvikningsflicka
från en annan epok

Ur Da Vincis händer
det spirade av kärlek
en skön kvinnas tankar
satte världen på pränt

Ett bländande ljus
på en målad duk
ett gåtfullt leende
som aldrig dör ut

Tavlan på en utställning
bevittnar din charm
du kärleksfulla kvinna
med ständig ungdom

Mona Lisas leende
nog känt i hela världen
skapat av en mästare
tidlöst och odödligt




Fri vers av ULJO
Läst 296 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-12 02:05



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert skrivet. Fullt av känsla. =)
2012-05-16

  Eva Helene VIP
En utvikningsflicka från en annan epok, javisst! Fin vinkel här!
2012-05-12

  anits VIP
Vackert skrivet med
fina rim som du är en
mästare på
2012-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO