Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Unga poeter

Hej!
Detta är bara en förfrågan.
Jag har en vän som har en ung släkting som fyller år.
Denna 16-åriga tjej skriver också lite.

Min vän vill uppmuntra henne att fortsätta sitt skrivande och vill köpa en bok med dikter/poesi för unga.
Är det någon som har något tips om detta?

Ha en bra dag
/Annette




Fri vers av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-12 09:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag rekommenderar att söka bland begagnat. Det finns mycket inlämnat på secondhandbutiker att rota bland. Där finns såväl egna poeters samlingar, antologier samt såväl lätta som tyngre verk. Biblioteken har ännu några samlingar kvar att botanisera i före inköpet. Här står visserligen svensk poesi icke långt efter den utrikiska, men hela världen är som ett enda risfält* när det kommer till poesi. Varför inte locka med ett gratis medlemsskap på någon poetsajt? En bok för alla har givit ut en bok med kvinnors poesi om kärlek samt en bok med mäns poesi om kärlek. *Ett ris är ett stort papper, ur vilket sedan de mindre formaten utkristalliserar sig, som ner till a4, a5 och a6.
2012-05-12

  LenaJohansson VIP
tranströmer kanske, finns så många bra...kanske nån nyutgiven ung poet skulle passa..
2012-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen