Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livet är en tillfällig plats




vi stirrar på varandras kroppar
som om de var de enda som fanns kvar
på jorden

du har en fläck under höger öga
den har suttit där
sedan du föddes
och kommer aldrig att försvinna

tiden fraktar våra kroppar
till öde länder
vi doppar fötterna i olika hav
någonstans vet vi vad vi heter
men det är inget som känns
speciellt viktigt längre

vi kan placera oss
över hela världen
ingen kommer ändå att minnas oss
för vilka vi var











Fri vers av pang
Läst 1103 gånger och applåderad av 42 personer
Utvald text
Publicerad 2012-05-12 22:24



Bookmark and Share


  Prepilog
Underbar text, sätter perspektiv på livet!
2015-03-12

  lodjuret/seglare VIP
En ytligt sett simpel text, vilken dock förmår uttrycka och förmedla ett högst allmänt budskap och samtidigt en sådan där högst personlig känsla.
2015-03-12

  axveronika
stilig och öde, som torra löv som flyger i vinden
2015-03-12

  Anita Westin
Jag tycker om det där lugnt konstaterande tilltalet. En självklarhet i språket. Fint.
2015-03-11

  Louise Sparring
Den här har något speciellt, nästan stoiskt konstaterande och samtidigt vemodig ton. Gillar särskilt "tiden fraktar våra kroppar till öde länder".
2014-05-09

  ibish
Gillar känslan. Gillar formuleringarna.
2013-07-02

  Pärlemor
"vi doppar fötterna i olika hav
någonstans vet vi vad vi heter
men det är inget som känns
speciellt viktigt längre"

något utav det bästa jag läst på länge,
så den här sparar jag. lysande! eloge!
2013-05-03

  Mow Dean VIP
skarpa tunga formuleringar.
känns stort på något sätt...

inspirerande.
2013-05-02

  Människa
"tiden fraktar våra kroppar" !

"vi kan placera oss
över hela världen" !

"vi doppar fötterna i olika hav
någonstans vet vi vad vi heter" !

Orkar inte säga mer än fy vad fint/snyggt/rätt/häftigt/skönt.
Mest !

2013-05-01

  M.K. Jonsson
känns obehagligt pricksäkert
och väldigt bra skrivet. såklart
2012-05-18

  Celticgirl VIP
bara pang! i hjärtat. Detta stycke...
2012-05-17

    ej medlem längre
väldigt bra.
2012-05-17

  kerstin skriver VIP
det vilar ett lugn över texten som jag tycker om,
ett konstaterande som på ett sätt får mig att vilja nöja mig och att nu räcker gott så. men samtidigt en känsla av att vilja allt som gör skillnad.
mycket bra!
2012-05-13

    ej medlem längre
stum. för att du säger allt. du har en så självklar ton i detta. ett lugn, en vetskap om en kommande förlust som inget gör. som inskriptionen på en del romerska soldaters gravar; Non fui, Fui, Non sum, Non Curo. ditt flöde är oslagbart. vartenda ord tar där det skall- och jag blir, på något sätt, tillfreds.
2012-05-13
  > Nästa text
< Föregående

pang
pang

Mina favoriter
livet